İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fatura Nasıl Düzenlenlenir ve Kaç yıl saklanır?

Fatura resmi bir belgedir, bu yüzden düzenlenmesi ve saklanmasına önemle dikkat edilmelidir.

Fatura hazırlanıp gerekli bilgiler doldurulduktan sonra kaşe basılır ve şirketinizdeki yetkili tarafından imzalanır. Faturalar belli bir numara sırasını takip eder, bu sıraya göre kesilir ve numara atlanmaz. Faturanın kaybolduğu durumlarda vergi dairesine bildirmeniz gerekir. Fatura kesilirken yanlışlık yapıldığında hatalı fatura çöpe atılmaz, tüm nüshaların üzerine “iptal” yazılır ve fatura dosyasında saklanır.

Fatura herhangi bir sebepten dolayı yırtılır ya da parçalanırsa, parçalar bant ile birleştirilir ve tüm nüshaları ile beraber fatura dosyasında saklanır. Fatura da diğer belgeler gibi vergi usül kanunu gereği 5 yıl saklanır. Türk Ticaret Kanunu gereğince ise belgelerin 10 yıl saklanması önerilir.

İşletmelerin cirosu arttıkça kesilen faturaların sayısı da her geçen gün artar ve belli bir süre sonra tüm basılı faturaların takibini yapmakta zorlanabilirsiniz. e-Fatura hizmetine geçerek fiziki fatura saklama derdinden kurtulursunuz, üstelik dilediğiniz yerden istediğiniz zaman kestiğiniz tüm faturaları görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve yazdırabilirsiniz. Bu hizmeti veren firmaları araştırmanızı öneriyoruz.

Sitemizde; CV Örnekleri, İş Başvurusu örnekleri, Dilekçe örnekleri, Matbuu form örnekleri, sözleşme örnekleri, şirket anasözleşme örnekleri, Fatura irsaliye örnekleri, kod örnekleri, tasarım örnekleri, site örnekleri, dekorasyon örnekleri, proje örnekleri gibi günlük hayatımızda kullandığımız bir çok belge ve bilginin örnekleri yer almaktadır.

E-Bültenimize abone olup güncel paylaşımları e-mail ile takip edebilirsiniz

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın